Пролетните месеци са подходящи за бърза детоксикация на тялото. Започнете когато Луната е намаляваща – тогава тя предоставя най-добрите условия за освобождаване на организма от токсините, които сме натрупали през зимата.

  • Стъпка 1: Да започнем с предизвикателството да се откажем напълно (или поне да намалим) кафето, алкохола и тютюнопушенето.

Това е голямата тройка, която създава най-много стрес за организма ни.

  • Стъпка 2: Да спрем напълно или поне да намалим приема на месо, млечни продукти, преработени храни.

С елиминирането на всяка от тях, в продължение на 1 до 4 седмици, ще почиват нашите детоксикационни системи като черния дроб, бъбреците и червата и ще им се позволи да се съсредоточат върху изхвърлянето на натрупаните токсини и намаляването на мастните депа.

  • Стъпка 3: Детоксикацията на организма се нуждае и от повече внимание относно диетата.

Подходящ начин да започнем деня си вместо с кафе е да пием по чаша гореща вода или билков чай с малко мед. Препоръчителни са течностите и храните с високо съдържание на фибри и естествени антиоксиданти. Пресни зеленчукови или плодови сокове по 200-400 мл на ден са незаменима помощ, така както и броколите, кафевия ориз, чесъна, пресните ядки, червеното цвекло, зелето и меда. Сред подправките челно място заемат куркумата, магданоза, джинджифила и кориандъра. Дори и да не можем напълно да се разделим с хранителните си навици, можем да се постараем да направим компромиси като например да заменим приема на месо за сметка на риба, да ограничим чипса и бургерите за сметка на пресни ядки и хляб без мая, стафиди и мандарини вместо пуканки и фъстъци пред телевизора и т.н.

  • Стъпка 4: Йога, медитация, масажи и спа процедури – каквото и лично предпочитание да имаме – тялото ни ще ни се отблагодари.

Детоксикацията на организма може да е съпроводена с краткотрайни странични реакции като главоболие, усещане за умора и нервност. Най-добрият начин да се избегнем това е да увеличим двигателната си активност и да приемаме натурални имуностимулатори. Движението подобрява циркулацията на лимфната течност на организма и стимулира отделителните процеси, а приемът на бял трън и глухарче под формата на добавки стимулира детоксикацията.

Панацея™ предлага следните продукти, които спомагат за детокс на организма

Тинктура Бял Трън

Тинктура Бял Трън оказва положително въздействие върху състоянието и функциите на черния дроб и жлъчката.

Стимулира отделителните процеси в организма и влияе благоприятно върху имунитета.

Белият трън се използва и като традиционно средство за профилактика и лечение на неврологични състояния като Паркинсон и Алцхаймер. Днес науката потвърждава антиоксидантните и противовъзпалителните му свойства.

Изцяло натурален продукт.

Нетно количество: 100мл

Повече за продукта

Капсули Бял Трън 90х300mg

Продуктът е екстракт от бял трън – приемът на екстракт, а не на смляна билка е най-ефективният източник на полезните биоактивни вещества на лечебните растения.

Капсули Бял Трън 90х300mg е стандартизиран екстракт – съдържание на силимарин 70%.

Продуктът подкрепя черния дроб, жлъчката и имунитета.

Стимулира обменните процеси и благоприятства поддържането на здравословни нива на холестерола.

Изцяло натурален продукт

Повече за капсули Бял Трън

Тинктура Глухарче

Тинктура Глухарче влияе благоприятно върху дейността на черния дроб и жлъчката. Оказва положителен ефект върху обменните процеси в организма.

Корените на глухарчето, освен че стимулират обмяната, действат положително и за премахване на токсини и отрови от бъбреците и черния дроб.

В допълнение – глухарчето е традиционно средство при борба с т. нар. лош холестерол.

Билката действа и като леко слабително и подобрява апетита и храносмилането.

Изцяло натурален продукт

Повече за Тинктура Глухарче

Капсули Глухарче 90х300mg

Продуктът е екстракт от глухарче корен – приемът на екстракт, а не на смляна билка е най-ефективният източник на полезните биоактивни вещества на лечебните растения.

Капсули Глухарче екстракт 90х300mg подкрепя черния дроб и жлъчката.

Влияе благоприятно върху стомаха и имунната система.

Стимулира обмяната, диурезата и детоксикацията.

Корените на глухарчето, освен че стимулират обмяната, действат положително и за премахване на токсини и отрови от бъбреците и черния дроб. Билката действа и като леко слабително и подобрява апетита и храносмилането.

Повече за капсули Глухарче