Екстрактите от корен на глухарче са изследвани широко през последните години заради тяхната противовъзпалителна активност. Едно от последните изследвания на билката показва нейната ефективност и в унищожаване на ракови клетки в клетъчни модели на рак на дебелото черво. Изследването показва също, че глухарчето индуцира програмирана клетъчна смърт селективно при 95% от клетките на рак на дебелото черво. Противораковата ефикасност на този екстракт е потвърдена в in vivo проучвания. Установено е активирането на унищожение на ракови клетки чрез лечение, видно от анализите на генната експресия, показващи експресията на гените, замесени в програмирана клетъчна смърт. </p >

Фитохимичните анализи на екстракта показват сложен многокомпонентен състав на глухарчето, включително някои известни биоактивни фитохимикали като а-амирин, β-амирин, лупеол и таракс-стерол. Това предполага, че този естествен екстракт може да се ангажира и ефективно да се насочи към множество уязвимости на раковите клетки. Следователно, коренът на глухарче може да бъде нетоксична и ефективна противоракова алтернатива, която е инструмент за намаляване на появата на резистентност към лекарствените средства.

Панацея™ предлага екстракт глухарче корен под формата на капсули и тинктура:

Екстракт глухарче корен

90 растителни капсули от 300mg

Корените на глухарчето, освен че стимулират обмяната, действат положително и за премахване на токсини и отрови от бъбреците и черния дроб.

Билката действа и като леко слабително и подобрява апетита и храносмилането. Полезно е при екземи, кожни проблеми, абсцеси и се смята, че предотвратява старчески петна и влияе благоприятно при някои онкологични процеси.

Повече за екстракт Глухарче

Тинктура глухарче корен

Тинктура Глухарче влияе благоприятно върху дейността на черния дроб и жлъчката. Оказва положителен ефект върху обменните процеси в организма.

Корените на глухарчето, освен че стимулират обмяната, действат положително и за премахване на токсини и отрови от бъбреците и черния дроб. Билката действа и като леко слабително и подобрява апетита и храносмилането. Полезно е при екземи, кожни проблеми, абсцеси и се смята, че предотвратява старчески петна и влияе благоприятно при някои онкологични процеси.

Тараксинът е една от основните съставки (която придава неговата горчивина), на която глухарчето дължи ефекта си. Тараксинът благоприятства и функциите на отделителната система, особено отделянето на урина и функционирането на уринарния тракт.

Други активни субстанции са стеролите, флавоидите, (рутин, лутеолин и кверцетол), терпени, както и калий в големи количества (30% от минералния състав на растението). Коренът е особено богат на инулин.

Повече на Тинктура Глухарче

Провели проучването: Pamela Ovadje </a > , </span > </span > Saleem Ammar </a > , </span > </span > Jose-Antonio Guerrero </a > , </span > </span > John Thor Arnason </a > , </span > and </span > Siyaram Pandey </a > </p >