Левурда или както още е позната – див чесън. Цялото растение съдържа етерично масло, предимно съставено от дивинилсулфид, винилсулфид и следи от меркаптан. Точното това е и съставката, която придава специфичния му аромат. В листата се съдържат значителни количества витамин С и силни фитонциди, които имат отлични фунгицидни и бактерицидни свойства. Според последните клинични изследвания пресният див чесън съдържа повече манган, магнезий, желязо и серни съединения, отколкото обикновения чесън.

Левурдата действа разширяващо върху кръвоносните съдове. От векове фитотерапията познава и използва нейните свойства да снижава артериалното налягане, да намалява нивото на холестерола в кръвта и неговото отлагане в стените на кръвоносните съдове. Левурдата притежава отлично фитонцидно действие, благодарение на което убива причинителите на различни инфекциозни заболявания – хламидия, трихомонас, стафилококи, стрептококи, причинители на дизентерия, грип и др.

Тя спомага и за по-доброто изчистване от токсините в черния дроб през пролетта. Консумацията на билката води и до повишаване на функциите на паметта. Много добро средство е за пречистване на бъбреците и пикочния мехур. Левурдата е много добър избор за лечение на затруднено дишане, за премахване на храчки и спиране на кашлянето.

Ние използваме лечебните свойства на левурдата като я предлагаме както самостоятелно, така и в балансирани билкови блендове: 

Тинктура Левурда

Продуктът подкрепя кръвоотока, кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система. Влияе благоприятно върху имунитета и дихателната система.

Тинктура Левурда спомага за поддържане на здравословни нива на кръвното налягане – оказва намаляващо кръвното налягане действие.

Билката стимулира и обмяната – подкрепя черния дроб и жлъчката.

Изцяло натурален продукт.

Нетно количество: 100мл

Повече за Тинктура Левурда

Тинктура за кръвносната система

Тинктура за кръвоносната система е балансирана комбинация от билки, която влияе благоприятно върху оросяването и състоянието и функциите на кръвоносните съдове.

Продуктът е добре балансирана комбинация от билки, която подпомага функциите на кръвоносните съдове и кръвоотока.

Тинктура за кръвоносната система подпомага детоксикационните процеси в организма.

Нетно количество: 100мл

Изцяло натурален продукт.

Повече за Тинктура за кръвоносната система

Тинктура Урофикс

Тинктура Урофикс е естествена подкрепа при инфекции на пикочо-половата система.

Продуктът стимулира имунната система и оказва благоприятен ефект при уроинфекции.

Тинктурата съдържа биоактивни вещества с антибактериално и антипаразитно действие, което я прави подходящо допълващо медикаментозната терапия средство.

Нетно количество: 100мл

Изцяло натурален продукт

Повече за Тинктура Урофикс