Какво е Спирулина?

 Синьо-зелените водорасли, носещи името Спирулина, са признати за един от най-големите потенциални източници на белтъчини и други жизненоважни хранителни вещества. Поради липсата на целулозни клетъчни стени, спирулината не изисква преработка, за да се усвои от човека.

Какво съдържа Спирулина?

Спирулината е позната като най-питателното микроводорасло – т.н. суперхрана, съдържаща над 100 хранителни съставки. Спирулина съдържа от 61 до 68% лесно усвоими растителни протеини – няколко пъти повече от протеините в рибата, пилешкото и телешко месо.

 Богатото съдържание на полиненаситени мастни киселини, комплексът от витамини (А, В1, В2, В6, В12, В5, В9, Е, биотин), макро и микроелементите (калций, магнезий, фосфор, калий, желязо, манган, мед, цинк, селен, молибден), определя Спирулината като най- концентрирания източник на енергия за тялото. Водораслото допринася за доброто здравословно състояние на нервната система, мозъка, костите, кожата, за образуването на ензимите и хормоните в организма.

Мастните киселини Омега-3 и Омега-6 съдействат за разграждането на вредния холестерол, предпазват организма от сърдечно-съдови смущения и атеросклероза, подобряват обмяната на веществата и регулират имунната система. Витамините от В-групата повлияват състоянието на нервната система и метаболизма.

Спирулина е и една от най-добрите зелени храни за детокс на черния дроб. Доброто функциониране на черния дроб е важно за щитовидната жлеза, защото превръщането на неактивния хормон T4 на щитовидната жлеза в активен T3 се случва главно в черния дроб, макар това да става в целия организъм.

В допълнение към тези отлични хранителни за щитовидната жлеза вещества, спирулина е и добър източник на йод и тирозин. Тирозинът е най-важната аминокиселина за добре функционираща щитовидна жлеза.

Съдържанието на бета каротин е 15 пъти повече от съдържанието му в морковите. Необходим е за доброто зрение, действа антиоксидантно и предпазва организма от онкологични заболявания, алергии и кожни проблеми.

В Спирулината се съдържа желязо, около 50 пъти повече отколкото в спанака и заедно с витамин В12, фолиевата киселина и хлорофила, които са в големи количества, оказват положително влияние върху нивата на хемоглобина и качеството на кръвта.

Калциевият състав във водораслото е около 7 пъти по-висок отколкото в кравето мляко, и помага за преодоляване на калциевия дефицит в организма.

Дозировка: 

Дневната доза на Спирулина е около 2000-3000мг.

Тинктура Спирулина

 Панацея – тинктура Спирулина нормализира белтъчната, липидната и въглехидратна обмяна, повишава поносимостта и устойчивостта на организма към стрес. Оказва благоприятно влияние за понижаване на излишната телесна маса и укрепване на мускулите. Тинктурата спомага за поддържане на хормоналния баланс като подкрепя дейността на щитовидната жлеза.

Защо да изберем тинктурата?

Панацея – тинктура Спирулина има редица предимства пред другите форми, под които се предлага водораслото:

• Абсорбира се лесно от организма и демонстрира бърз ефект;

• Разтваря се в течност, което дава възможност да се промени вкуса, съгласно индивидуалните предпочитания;

• Методът на производство позволява в максимална степен да се извлекат и съхранят ценните биоактивни вещества на Спирулина;

• Не съдържа ароматизатори, оцветители и консерванти;

Как да приемаме Панацея – тинктура Спирулина?

По 80 капки, разтворени в 50-100мл минерална вода или сок, 3 пъти на ден преди хранене.

Препоръчвана доза от продукта за дневен прием: 240 капки /8ml/- еквивалент на 2000мг спирулина. Една опаковка (100мл) е достатъчна за 25-дневен прием.

повече за продукта