Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата Количка е празна !

Кориандър – правилният избор при колит, гастрит и язва

.

Познаваме кориандъра най-вече като подправка за ястията ни, но неговите семена са източник на ценни вещества, подпомагащи при редица здравословни проблеми. Кориандърът съдържа витамини С, B1, B2, R, каротин, белтъчини, алкалоиди, флавоноиди, кумарини.

В източната медицина още от древни времена се използва като укрепващо средство и диуретик, както и за лечение на стомашни заболявания. Доказано е, че кориандърът помага успешно при лечението на гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Плодовете и етеричното масло на кориандъра стимулират отделянето на секреция в стомаха, червата, жлъчката и белите дробове. Влияят благотворно на кръвоносните съдове и имат противомикробно действие. Растението има противовъзпалително, обезболяващо, спазмолитично, газогонно, отхрачващо действие. Българската народна медицина препоръчва кориандъра при болки в стомаха и червата, диария, кашлица, задух, повръщане, бронхит. Външно билката се използва за налагане при различни възпаления, циреи, гнойни рани, както и при ревматизъм и болки в ставите.

При здрави хора, кориандърът подобрява храносмилането и апетита. Освен това, той се използва при безсъние и при високо кръвно налягане. От семената му се произвеждат болкоуспокояващи медикаменти. Отвара от семената и листата на кориандъра могат да пият при простудни заболявания и дори при пневмония, като отхрачващо средство. Широко се използва и като подправка.

Ние използваме лечебните свойства на кориандъра като го влагаме в състава на тинктура Гастрофикс, което я прави подходящ избор при проблеми с храносмилането.

За нас

Свети Никола 2013 ООД

Удовлетвореността на нашите клиенти е основен приоритет за нас. Ние сме насреща да отговорим на запитвания и коментари по отношение на продуктите, които предлагаме.

Контакти

  • +359887788174

Нов клиент

Създаване на профил

Регистрацията носи редица предимства, като ви дава възможност да следите състоянието и историята на поръчките си и да се възползвате от персонализирано съдържание, достъпно само за регистрираните ни потребители.

Продължи

Регистриран потребител