Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата Количка е празна !

Камъни в бъбреците, увеличена простата, възпаления на пикочните пътища? На помощ идва царевичната коса.

.

Всички сме виждали нишките по царевицата, които са наречени царевична коса (Stigmata Maydis). Тя представлява снопчета дълги близалца на женските цветове на царевицата. Дължината на царевичната коса е между 10 и 20 сm, има слаба миризма и сладникав вкус. Нейните ценни лечебни свойства са известни още от първите опити за култивиране на царевицата в Южна Америка.Приложението на царевичната коса се разраства с разпостранението на растението по целия свят, което води до комбинирането й с традиционните за различните райони билки. Освен за лечебни цели, царевичната коса е служела за естествен оцветител, за подправка и за съставка на козметични продукти като сапуни и кремове.

Фитохимичният профил на царевичната коса показва високо съдържание на полифенолни съединения, етерично масло, гликозиди, горчиви вещества, смоли, флавоноиди, танин, хорденин, алантоин, витамин С и витамин K, сапонини, пантотенова киселина, минерали като цинк и магнезий.

Клинични изследвания показват, че билката проявява имуностимулиращи свойства като стимулира производството на интерферон (ключово вещество, което тялото ни произвежда в отговор на инфекции) и се наблюдава повишена "миграция на макрофаги" (което означава, че е налице повишена активност и движение на специализирани бели кръвни клетки, които поглъщат чужди частици). Научни публикации разкриват положителното въздействие на билката при злокачествена хиперплазия на простата. Друго свойство на царевичната коса е способността й да регулира нивата на инсулин в кръвта.

Лабораторни проучвания показват, че царевичната коса е в състояние да предотврати проникването на някои бактерии в клетките, както и че намалява количеството на някои канцерогенни съединения в човешкото тяло.

Традиционно царевична коса се употребява срещу отоци, камъни в бъбреците, чернодробни заболявания, захарен диабет, повишена пикочна киселина и атеросклероза. Тя проявява и антибактериални и антифунгицидни свойства. Царевичната коса може да се употребява като кръвоспиращо средство срещу кръвотечения с различни причини, тъй като съдържа витамин К. Царевичната коса проявява диуретично действие, подпомага пречистването на бъбречната тъкан и може да се употребява за лечение на заболявания на пикочните органи, водещи до образуване на камъни, на ексудативен перикардит и на едеми. Действа добре срещу възпалени бъбреци, катар на пикочния мехур, подагра и ревматизъм. Царевичната коса е лечебно средство при възпаления на пикочния мехур и се прилага при напикавания на деца и възрастни хора.

 

За нас

Свети Никола 2013 ООД

Удовлетвореността на нашите клиенти е основен приоритет за нас. Ние сме насреща да отговорим на запитвания и коментари по отношение на продуктите, които предлагаме.

Контакти

  • +359887788174

Нов клиент

Създаване на профил

Регистрацията носи редица предимства, като ви дава възможност да следите състоянието и историята на поръчките си и да се възползвате от персонализирано съдържание, достъпно само за регистрираните ни потребители.

Продължи

Регистриран потребител