Моите покупки

0 продукт/а - 0,00лв.
Вашата Количка е празна !

Учените потвърдиха, че екстракт от сладък пелин инхибира репликацията на COVID-19

.

Потвърди се, че сладкият пелин инхибира репликацията на COVID-19   Това показват проучвания в САЩ и в института "Макс Планк" в Германия   Учени от няколко изследователски института в САЩ доказаха, че екстрактите от ароматната билка, наречена сладък пелин (Artemisia annua), инхибират репликацията (потискат възпроизвеждането) на тежкия остър респираторен коронави..

Прочети...

7 доказани ползи от Витамин С

.

Витамин С /аскорбинова киселина/ е основен витамин, който не може да се произвежда от тялото, а се усвоява от храната. Той е водоразтворим и се намира в много плодове и зеленчуци, включително портокали, ягоди, киви, чушки, шипки, броколи, къдраво зеле и спанак. Голяма част от витамина се разрушава при термична обработка, при замразяване и дори при по-дълго съхранение. Въпреки че обикновено се пр..

Прочети...

Действия при ухапване от кърлеж

.

Автор: Александър-Константин Йовчев Благодаря на Александър Блажев, Огнян Миков и Мария Наумова, които ми помогнаха с корекции и допълнения за написването на тази статия! В последните години се обръща все по-голямо внимание на сериозните последствия, които могат да настъпят след ухапване от кърлеж. Въпреки че живеем във века на информационните технологии, тоталната неинформираност относно к..

Прочети...

Очанка – грижа за очите от древността до днес

.

Почитана поради възстановителния си ефект върху зрението, очанката (Euphrasia officinalis) има дълга история на традиционна употреба. Името Евфрасия произхожда от Древна Гърция - от името на една от трите грации (богини на грацията и красотата) - от гр. Euphrosyna, което означава благоразумна. Преводът от латински пък означава „радост“. Документирано е, че римските лекари са използвали билката при..

Прочети...

Розмарин – естествената подкрепа за паметта, концентрацията и зрението

.

Има много хранителни добавки и диети, които предлагат различни начини за подобряване на паметта и концентрацията. Една от най-известните билки е розмарина. Подкрепят ли съвременните научни изследвания традиционното й приложение за подобряване на когнитивните процеси? За билката розмарин Розмарин (Rosmarinus officinalis) е билка с игловидни листа. Тя е многогодишно растение, чи..

Прочети...

Два лесни начина за премахване на пестициди от плодове и зеленчуци

.

Днес повечето от анализираните производствени проби показват наднормени нива на пестициди. Това означава, че ако не купуваме само сертифицирани биологични плодове и зеленчуци, вероятно ще консумираме редица химикали всекидневно. За да информира обществеността за тези опасности, работна група по околна среда EWG  (американска активистка група, специализирана в изследвания и застъпничество..

Прочети...

Оросява ли се достатъчно вашият мозък?

.

Как по естествен път да подобрим оросяването на мозъка? Добре известно е, че мозъкът върши много работа. Тъй като тази малка част от нашето тяло е отговорна всички органи да работят добре, важно е да се уверите, че той получава достатъчно количество кислород чрез кръвта. Постигането на това не е дори толкова сложно, колкото звучи, и ето как можете да го направите: 1 Движение - Редовното упра..

Прочети...

Екстрактът от корен на глухарче влияе върху пролиферацията и преживяемостта при рак на дебелото черво

.

Екстрактите от корен на глухарче са изследвани широко през последните години заради тяхната противовъзпалителна активност. Едно от последните изследвания на билката показва нейната ефективност и в унищожаване на ракови клетки в клетъчни модели на рак на дебелото черво. Изследването показва също, че глухарчето индуцира програмирана клетъчна смърт селективно при> 95% от клетките на рак на де..

Прочети...

Шафранът – растение с удивителни лечебни качества и древна история

.

Шафранът произхожда от Иран, откъдето се разпостранява в Евразия и след това до части от Северна Америка, Северна Африка и Океания. Цветът на растението е лилав и притежава аромат на мед. Шафранът расте до 20-30 см на височина е се развива между октомври и февруари. Култивирането и използването на шафран започва преди повече от 3500 години. Растението се продава и се използва на различни контине..

Прочети...

Сарсапарила – лечебна билка при псориазис и още научно доказани ползи

.

Сарсапарила (Smilax aristolochiifolia) е многогодишно увивно растение, чиято родина е Мексико и Централна Америка. Коренът притежава изключително мощни фармакологични свойства, известни още от древността, а употребата му с лечебна цел продължава до днес, когато ефикасното му въздействие е признато и от съвременната медицина. В продължение на векове местните хора по целия свят са използвали коре..

Прочети...

Кой и защо противопоставя природолечението и медицината?

.

През последния век, откакто медицинското лечение е общодостъпно, продължителността на живота е нараснала тройно, а смъртността, особено детската, е много по-ниска. Това се дължи в огромна степен на достиженията на съвременната медицина да предотвратява и лекува множество болести, които преди са били смъртна присъда. Хората в развития свят почти не умират от апандисит, възпалени зъби, порезни рани ..

Прочети...

Смяната на часовото време – как влияе на здравето?

.

Връщаме часовниците към зимното часово време в събота срещу неделя, в последния уикенд на месец октомври. Официалната смяна за нашата страна се извършва в 4.00 ч. сутринта в неделя, когато става отново 3.00 ч. Не е нужно да ставате специално за целта, освен ако работата ви не го изисква – можете да настроите часовника си по новото време преди да си легнете или пък след като станете от сън (само си..

Прочети...

Заредете се със здраве през есента

.

Лятното слънце рязко напусна небето, почивките свършиха, а ниските температури и продължителните дъждове безапелационно отбелязват началото на есента. Наред с новия учебен и работен сезон се задават и предизвикателства към здравето – настинки, вируси, стрес, реакции към сухия въздух от отоплението, влажните мъгли и градския смог. Липсата на слънчеви лъчи допълнително влошава положението, тъй кат..

Прочети...

10 невероятни ползи от цвеклото за здраве и красота

.

Цвеклото е сладък кореноплоден зеленчук, който е бил традиционен за българската трапеза, но остава дълго време непопулярен. В последните години отново намери своето заслужено  място сред здравословните храни. Цвеклото е богат източник на минерали и основни витамини и се приема като салата, супа, сок, смути или в ястия. Нека да разгледаме 10-те установени ползи от цвеклото, които обясняват уди..

Прочети...

Сладък пелин – каква е научно доказаната ефективност на билката?

.

Билката сладък пелин /Artemisia Annua/ е използвана за лечение на треска в продължение на повече от 2000 години и за лечение на малария повече от 1000 години в Китай. Kитайският термин за растението e “кингао”, което означава "зелената билка". Най-ранният запис за клинична употреба на билката датира от най-малко 2000 години в свитък озаглавен „Предписания за петдесет и две болести“, откр..

Прочети...

Еньовден - българският празник на билките и Слънцето

.

Вярва се, че на Еньовден способността на билките да лекуват е най-голяма, и то преди изгрева. Затова билкарите стават рано, преди да изгрее слънцето, и берат билки. Неслучайно българският празник Еньовден съвпада с лятното Слънцестоене – дните на максимална продължителност на деня. Каква е връзката между Лятното Слънцестоене и традициите, свързани с Еньовден? Келтите и славяните ..

Прочети...

Бял равнец - билката на Ахил

.

Белият равнец произхожда от Европа и се адаптира към регионите в Северна Америка, както и на други места с умерен климат. Латинското название на билката е Achillea Millefolium като "Achillea" се отнася до Ахил, древногръцкия герой. Легендите разказват, че е използвал равнец за себе си и за своите войници заради способностите на растението да подпомага зарастването на рани. "Millefolium" означава "..

Прочети...

Боядисване на яйца с билки и храни – екологично, красиво и забавно

.

От Милослава Савова Идва Великден, а с него и радващата очите гледка на кошничка пъстри яйца, готови да се „сборят“ в ръцете на развълнуваните деца, че и възрастни. Боядисването на яйцата се прави по традиция на Велики Четвъртък или на Велика Събота. Този ритуал в очакване на Възкресението е привлекателен и забавен, сплотява семейството и радва особено много най-малките. В грижа за тях и здраве..

Прочети...

Пролетната царица – копривата

.

От Милослава Савова Пролетта дойде и раззеленяването е видимо както в природата и градските паркове, така и на масата. Добавете вкус и свежест в ястията си с нежните листа на киселеца, лапада, спанака, цвеклото, които тъкмо сега са най-млади, сочни и пълни с витамини. При съставянето на пролетното меню не пренебрегвайте копривата.   Изправените й, заострени като корона листа у..

Прочети...

Пречистване на тялото и ума през Великия пост

.

от Милослава Савова  От днес започват православните Великденски пости – шест седмици на въздържание и смирение за вярващите в очакване на Христовото Възкресение. Въздържание от удоволствия за тялото като изобилна храна, забавления и плътски наслади, но също така и възпитание на духа и ума чрез усърдна молитва, размисъл и стремеж към висшите добродетели.  Различни варианти на пости съ..

Прочети...

Котешки нокът - лечебни свойства и приложения

.

Родината на котешкият нокът са тропическите зони на Централна и Южна Америка. Растението представлява лиана, виеща се по високите дървета като достига до 30 метра на дължина. По стеблата му растат шипчета с форма на котешки нокът, откъде произлиза и името на този вид. Билката е била използвана в продължение на стотици години в традиционната американска медицина за лечение на различни здравословни ..

Прочети...

Маточина - помощ при тревожност, депресия и ПМС

.

Маточина /Мelissa Оfficinalis/ е многогодишно тревисто растение от семейството на ментата. Листата, които имат леко лимонов аромат, се използват самостоятелно или като част от билкови комбинации. Лечебното растение e познато като лекарство още от времето на древните гърците преди повече от 2000 години. В средновековието маточината се прилага за успокояване на напрежението, за лечение на рани, като..

Прочети...

Листа на орех – действие и доказани ползи

.

Орехът /Juglans Regia/ е едно от най-старите дървета, чиито плодове са използвани като храна, а листата – като билка. Историческите сведения за растението са от 7000 г. пр.н.е. от времето на римляните, които са го нарекли Juglans Regia, "Кралското дърво на Юпитер". Родината на ореха са планините на Централна Азия. В Европа дървото се разпространява благодарение на търговията по протежение н..

Прочети...

Босвелия - как помага при артрит?

.

  Босвелия (Boswellia serrata) се извлича от каучоковите смоли, образуващи се по корите на тамяновото дърво (още известно като Босвелия или Индийски тамян). Дървото е познато също като индийска лиана, расте в планинските райони на Индия, Северна Африка и Средния Изток. Босвелия се използва от векове в аюрведическата медицина. В Западна Африка, кората на дървото се използва за лечение на т..

Прочети...

Билката бабини зъби – ценен или надценен афродизиак?

.

Какви са доказаните ползи на трибулус за здравето ни? Всички сме чували за билката с колоритното име бабини зъби (трибулус), известна още и с имената трибулус, трабузан, тръбозан, кочи глави, чюнка и др. В други части на света я наричат котешка глава, бикова глава, дяволски тръни, дяволска мигла. Имената на билката идват от специфичния й външен вид, който включва окосмени стръкове и листа, както ..

Прочети...

Лимец - извор на здраве

.

Доскоро това растение представляваше интерес предимно за археолозите. Лимецът (Triticum еmonococcum) е една от най - старите храни на човечеството. В последно време, с желанието на хората да се хранят правилно и да живеят здравословно, интересът към лимеца се възрoди, за да заеме той отново заслуженото си място на източник на ценни за здравето ни вещества. Лимецът е една от най-рано култивир..

Прочети...

Жълт Кантарион - лечебно растение при депресия, главоболие, стомашно-чревни заболявания и...

.

Жълтият кантарион (Hypericum perforatum) е една от най-популярните билки в България. Тя е и много разпространена – расте по поляни и по откритите места, храсталаците и редките гори. Научно доказано е, че лечебните вещества в жълтия кантарион са максимално концентрирани в началото на цъфтежа, който съвпада с празника на билкарите - Еньовден. По същото време църквата отбелязва и деня на Йоан Кръс..

Прочети...

"Няма от какво да умре човек, който гледа салвия"

.

Една поговорка, приписвана понякога на Мартин Лутер, е заимствана от средновековната медицинска школа в Салерно и гласи, че „Няма от какво да умре човек, който гледа градински чай“. Към това Хилдегард от Бинген (немска монахиня, мистик, писателка и композитор от епохата на Средновековието) добавя: „Защо човек трябва да умира, докато салвия расте в градината му?“.     Защо салвия..

Прочети...

Време е за детоксикация!

.

Пролетните месеци са подходящи за бърза детоксикация на тялото. Започнете когато Луната е намаляваща – тогава тя предоставя най-добрите условия за освобождаване на организма от токсините, които сме натрупали през зимата. Стъпка 1: Да започнем с предизвикателството да се откажем напълно (или поне да намалим) кафето, алкохола и тютюнопушенето. Това е голямата тройка, която създава най-много ст..

Прочети...

Как да използваме лечебните свойства на невена?

.

Невенът е добре познато лечебно растение още в Древна Гърция и Индия, където често се споменава в религиозна и популярна литература като важен елемент от украсата на хиндуиските церемонии. Римляните използвали невена в редица свои ритуали и церемонии, за да си направят огърлици и венци от цветовете, а по-късно след появата на християнството, растението заема централно място в някои католически цер..

Прочети...

Четирите най-опасни токсина за мозъка ни - флуорид, тежки метали, изкуствени подсладители и мононатриев глутамат

.

Да увредим мозъчната си дейност е една от най-големите опасности за човечеството. Благодарение на химичните съединения, които самите ние сме създали, тази заплаха става все по-актуална. Ето четирите най-опасни токсина, които уреждат безвъзвратно мозъка ни. Добрата новина е, че можем да ги избягваме. Класацията е на NaturalNews.com.   Флуорид Флуоридът е природен елемент, който е ..

Прочети...

Турта – наш съюзник срещу кисти, миоми, кожни възпаления и стерилитет

.

Всеки е виждал нейните красиви ярко оранжеви ароматни цветове. Приемаме билката като традиционно за българската градина растение, но всъщност туртата е донесена от родината си - Южна Америка от испанските завоеватели през 15-ти век. Още преди да се разпространи в Европа, Азия и Африка, това растение е заемало важно място в ритуалите и медицината на местните култури. Чироките и ацтеките са използва..

Прочети...

Болка, парене, сърбеж, често уриниране - знаем ли защо?

.

Урогениталните инфекции са често срещани и всеки от нас, в някакъв момент от живота си, е имал оплаквания, свързани с тях. Понякога пренебрегваме симптомите и изчакваме сами да отшумят. Ако това се случи означава, че имунната ни система е успяла да се пребори с причинителя на инфекцията. Но по-често нелекуваната уроинфекция се превръща в хроничен проблем. Причината да пренебрегваме опасността е, ч..

Прочети...

Да се грижим за здравето си! Пет основни стъпки

.

Началото на лятото ни кара да се замислим как ще изглеждаме на плажа. Забелязваме онези няколко килца повече,  натрупани през зимата, искаме кожата ни да изглежда по-свежа, а дупето ни – по-стегнато. Някои от нас отиват твърде далеч в желанието си бързо да влязат във форма и стресират тялото си с непосилни тренировки, гладуване и безразборен прием на рекламирани като „чудодейни“ медикаменти.&..

Прочети...

Бял Трън – лечебно растение при заболявания на черния дроб и жлъчката и естествено средство за прочистване на организма

.

Белият трън, наричан още Магарешки бодил (Silybum marianum) съдържа флавонолигнани (основно силимарин и силибин), полиацетилени, мазно масло (20-30%). Силимаринът и силибинът са мощни антиоксиданти, които са доказали, че предпазват черния дроб от увреждане и стимулират възстановяването на увредените чернодробни клетки. Силимаринът ускорява възстановяването на черния дроб от възпаления, които мо..

Прочети...

Полски хвощ - супербилка, източник на антиоксиданти и силиций

.

Полският хвощ е член на семейството Equisetaceae, които са единствените оцелели от растенията отпреди триста милиона години. Той е потомък на древните праисторически видове, които са допринесли за появата на нашите находища на въглища. Някои от тези растения са достигали до 30 метра височина. Днес техните представители наброяват малко над 20 вида и са със значително по-малки размери, Полският хвощ..

Прочети...

Гинко Билоба - най-древният лек за памет, кръвооросяване, деменция и главоболие

.

Гинко билоба (Ginkgo biloba) е уникално растение, което няма родственици. То е класифицирано в свой обособен отдел, съдържащ единствен клас и разред, едно семейство, род Ginkgo, и е единственият съществуващ и днес вид в този отдел. Гинко билоба е един от най-добре известните примери за "живо изкопаемо“ понеже съществува още от юрския период (Юра е вторият период от ерата надинозаврите. Започва пре..

Прочети...

Тиквеното семе - вкусно и лечебно

.

  Тиквеното семе, също като тиквата, е изключително полезно.  Племена в Северна Америка са първите, които откриват чудните свойства на тиквените семки. Тиквата и нейните семена са важна, традиционна индианска храна, използвана заради своите хранителни и лечебни свойства. Тиквените семки стимулират кръвоносната, храносмилателната, репродуктивната и опорно-двигателната система като..

Прочети...

Вредните храни – как ни правят зависими?

.

Хранително-вкусовата промишленост е софистициран и печеливш бизнес, който в някои отношения разчита на слабостите на потребителя, за да реализира с успех маркетинговите си стратегии. Съвременният производител на преработени храни има една основна цел – и това не са потребностите и здравето ни – основната цел е потребителят да се върне и да купи още…и още… Основен маркетингов инструмент е създаване..

Прочети...

Топ 10 храни и билки, които ни предпазват от колит, гастрит и язва

.

Храносмилателните проблеми са често срещан проблем в съвременния свят. Всеки трети българин има проблем, свързан с повишена стомашна киселина и дисфункция на жлъчката. Друго често срещано заболяване е гастроезофагеалната рефлуксна болест (ГЕРБ) - „връщане“ на киселина от стомаха в хранопровода. Киселините се усещат като грубо парене, други симптоми са повръщане, трудно преглъщане или хронична кашл..

Прочети...

Камъни в бъбреците, увеличена простата, възпаления на пикочните пътища? На помощ идва царевичната коса.

.

Всички сме виждали нишките по царевицата, които са наречени царевична коса (Stigmata Maydis). Тя представлява снопчета дълги близалца на женските цветове на царевицата. Дължината на царевичната коса е между 10 и 20 сm, има слаба миризма и сладникав вкус. Нейните ценни лечебни свойства са известни още от първите опити за култивиране на царевицата в Южна Америка.Приложението на царевичната коса се р..

Прочети...

Левурда срещу сърдечни болести и инфекции

.

Левурда или както още е позната - див чесън. Цялото растение съдържа етерично масло, предимно съставено от дивинилсулфид, винилсулфид и следи от меркаптан. Точното това е и съставката, която придава специфичния му аромат. В листата се съдържат значителни количества витамин С и силни фитонциди, които имат отлични фунгицидни и бактерицидни свойства. Според последните клинични изследвания пресният ди..

Прочети...

Босилекът – познат от древността източник на здраве

.

От векове фитотерапията познава неговото антисептично, антиспазматично, болкоуспокояващо, антивъзпалително и леко тонизиращо действие. Босилекът (Ocimum basilicum) се прилага при инфекциозно- възпалителни процеси на пикочно-половите и дихателни пътища, при умора и при депресия, при язва и колит. Листата му съдържат витамин С, гликозиди, минерални соли, дъбилни вещества, белтъчини, витамин Р, пр..

Прочети...

Кориандър – правилният избор при колит, гастрит и язва

.

Познаваме кориандъра най-вече като подправка за ястията ни, но неговите семена са източник на ценни вещества, подпомагащи при редица здравословни проблеми. Кориандърът съдържа витамини С, B1, B2, R, каротин, белтъчини, алкалоиди, флавоноиди, кумарини. В източната медицина още от древни времена се използва като укрепващо средство и диуретик, както и за лечение на стомашни заболявания. Доказано е..

Прочети...

Силата на Глухарчето

.

Наглед едно обикновено и широко разпространено растение, всъщност то е една от най-силните билки познати на народната медицина. Това многогодишно цвете е разпространено из градините и ливадите на умерения пояс навсякъде по света. Глухарчето е едновременно билка и кулинарно растение - естествен природен биостимулатор. Действа благоприятно при стомашно-чревни заболявания, чернодробни и бъбречни ..

Прочети...

Паразитите: скритата причина за болестта

.

Някои заблуди относно паразитите: „Аз нямам паразити!“ Всички имаме паразити в стомашно-чревния си тракт, а често и в други органи. В общия случай, при нормално функционираща имунна система и здравословно хранене те не представляват опасност за здравето ни, но някои специфични видове както и свръхрастежа на характерните за нашия организъм паразити могат да доведат до редица болестни съст..

Прочети...

9 билки и подправки, които ни помагат при високо кръвно налягане

.

Днес, в развитите страни повече от 30% от възрастното население страда от високо кръвно налягане, причинено от стрес, неправилно хранене, затлъстяване, нездравословен начин на живот и много други. Наричаме високото кръвно налягане е „тихият убиец“ тъй като води до много здравословни проблеми като инфаркт, бъбречни заболявания, проблеми със зрението и редица метаболитни заболявания. Според Световн..

Прочети...

Шест навика, които увреждат бъбреците ни

.

Бъбреците не са част от тялото, за която често мислим - докато нещо не се обърка с тях! Ако развием бъбречна инфекция или се появят камъни в бъбреците, бързо става ясно, че тези малки органи, разположени в долната част на гърба са невероятно важни за здравето на цялото тяло. Тяхната основна функция е да детоксикират кръвта и постоянно да отстраняват отпадните продукти от тялото ни. 75% работат по ..

Прочети...

Коприва – леснодостъпна билка с много ползи за здраветo

.

В българската народна медицина копривата /Urtica Dioica/ е на почит – използва се при ревматизъм, ускорено сърцебиене, захарен диабет, виене на свят, главоболие, епилепсия, хистерия, кашлица, задух, задържане на вода, жълтеница, копривна треска, маточни кръвотечения. Днес ефектите на копривата са изследвани подробно и показват обещаващи резултати при лечението на болестта на Алцхаймер, артрит, ас..

Прочети...

Как да избегнем токсините в храната при готвене?

.

Когато готвим у дома, целта ни е да подготвим здравословни, вкусни и питателни ястия. Дори и да сме се погрижили да се сдобием със здравословни продукти обаче, готвенето при правилните температури и за съответните периоди от време се оказват също решаващи за качеството на храната ни. Някои храни – най-често източниците на въглехидрати - отделят опасни за здравето ни токсини когато се готвят при..

Прочети...

Мента - билка, която гони простудите, успокоява стомаха и освежава

.

Родината на ментата (Mentha piperita) е Северна Африка и Средиземноморието. Билката има дълга история на отглеждането си и е била използвана при готвене и за приготвяне на билкови лекарства още от 1500 г. пр.н.е.. В the Ebers Papyrus, древен египетски медицински от 1550 г. пр.н.е., ментата е вписана като средство успокояване на болки в стомаха. Тя е толкова ценена в древен Египет, че е била използ..

Прочети...

Черна боровинка - как да се възползваме от ценните й качества?

.

Черната боровинка /Vaccinium Myrtillus/ има дълга история в европейската медицина. Тя е била използвана за лечение на много заболявания, от камъни в бъбреците до коремен тиф. Научните наблюдения на ефекта на билката започват още през 16 век и продължават до днес. Приложението на листата и плодовете на растението е широко. Например, по време на Втората световна война британските пилоти хапвали слад..

Прочети...

Tинктура Спирулина – концентрирано и мощно оръжие на фитотерапията

.

Какво е Спирулина? Синьо-зелените водорасли, носещи името Спирулина, са признати за един от най-големите потенциални източници на белтъчини и други жизненоважни хранителни вещества. Поради липсата на целулозни клетъчни стени, спирулината не изисква преработка, за да се усвои от човека. Какво съдържа Спирулина? Спирулината е позната като най-питателното микроводорасло – т.н. суперхрана, съдърж..

Прочети...

Арония – безценна помощ за сърцето, кръвното и обмяната

.

Разпознаваме лесно красивите плодчета на аронията /Aronia melanocarpa/, която е известна като „плодовете на боговете“. Растението е храст, достигащ до 2 - 2.5 метра височина, чиято родина е Северна Америка. Пренесен е в Европа в началото на 18 в. и бързо се разпостранява, а в България започва да се отглежда през 70-те години на 20 век. Химичните анализи на аронията показват, че плодовете й съдъ..

Прочети...

За нас

Свети Никола 2013 ООД

Удовлетвореността на нашите клиенти е основен приоритет за нас. Ние сме насреща да отговорим на запитвания и коментари по отношение на продуктите, които предлагаме.

Контакти

  • +359887788174

Нов клиент

Създаване на профил

Регистрацията носи редица предимства, като ви дава възможност да следите състоянието и историята на поръчките си и да се възползвате от персонализирано съдържание, достъпно само за регистрираните ни потребители.

Продължи

Регистриран потребител